Wednesday, September 04, 2013

RELIGIONERNAS PROBLEM

Religionerna

Fantasierna

Människorna funderar, tänker, har olika uppfattningar om livet, drömmer och har önskningar, förhoppningar och har en tro på vinst, tro på bättring från sina sjukdomar, tro på en bättre värld.
 
 
 

Hur är det med gud?

Varför inte höra vad Richard Dawkins säger om

"Den blinde urmakaren"

En bok som Richard Dawkins skrev 1987

 
 
 
 
 
År 2001 meddelade forskarna en fantastisk upptäckt: det äldsta kraniet av en mänsklig förfader som någonsin hittats. Det 3 ½ miljoner år gammal fossil var anmärkningsvärt komplett, och till skillnad från alla tidigare fossil man hittat. Dess upptäckt - av en grupp ledd av Meave Leakey den berömda Leakey fossil-jakt familjen - har revolutionerat vår förståelse av hur människan utvecklats.

Den stora gåtan av vår evolution är hur en apa kunde ha utvecklats till den extraordinära varelse som är en människa. Det har aldrig funnits ett annat djur som oss på planeten. Och ändå för tio miljoner år sedan fanns det inga tecken på att människor skulle ta över världen. Istället dominerades jorden  av aporna. Mer än 50 olika arter av apor strövade världen - och för tio miljoner år sedan var jorden verkligen Apornas planet. Tre miljoner år senare hade de försvunnit. I deras ställe kom något som liknade ett samband med apor, men också helt annorlunda: människor!
 
 
 
 
Fortsättning följer

No comments: