Thursday, March 26, 2015

Mina Jobb-bilder

Från början 1952


Min Syster Berit från Vänster, sedan min Mamma Alvy, och så jag Thore, och en kamrat, och så min Pappa Sven-Erik. Bild från Hudiksvall.Ca 1954-55. Min Pappa och jag öppnar Karlstads fruktkompani, och vi säljer frukt till fruktaffärer. Her ser det ut som jag är ute på en söndagsutflykt.
Karlstad frukkompani blir större. Pappa i vit rock och hatt. Och jag står på kofångaren.
1955
Jag flyttade ensam till Stockholm och fick jobb som mjölkutkörare på Johanneshovs mjölkcentral och körde ut mjölk med en elektrisk lastbil.Ja här kör jag El-lastbil

Nästan inga bilder blir tagna på flera år, för jag jobbar nästan dag och natt.
Jag bygger upp ett Hönseri i Mariefred, med ca 3000 höns. Jag säljer ägg i Stockholm till privat och till olika affärer. Jag köper en livsmedelsaffär i Rågsved, som jag arbetar upp för att senare sälja med vinst. Jag har en Mercedes-skåpbil som jag hämtar ägg ända nere på Öland. Jag levererar ägg till olika firmor, och har fortfarande kvar affären i Rågsved. När jag säljer Affären i Rågsved, får jag en Volvo, en motorbåt, en Sommarstuga nere syd för kalmar plus pengar. Men Hönseriet kraschar. Men jag hade köpt en motorseglare som vi hela familjen seglar till Bornholm med. Där köper vi hus och sätter barnen i skola. Vi blir på Bornholm i 18 år. Jag börjar mitt nya liv som lastbilschaufför hor Poul Larsen i Rönne, Och senare flyttar jag till Bech Hansen & Studsgaard i Rönne.
Thore.


Jag kör ut laminerade träbjälkar på Själland, som görs på en lite fabrik i Rönne,
Jag får först lyfta av dem för hand. Men när jag flyttar till Bech Hansen & Studsgaard så får jag en ny Volvo med kran och då underlättar det jobbet.Min älskade fru med våra barn står utanför Bech Hansen & Studsgaards plats i Rönne.25 meter långa längder som jag körde ut på iblan upp till nära 30 olika ställen på Själland.Här lossar jag takstolar till ett bygge vid torget i Rönne.
Biblioteket blev rivet och så kom det en nattklubb i stället som kom till att heta Sølvknappen.

Här lyfts en takstol till bygget vid torgetMen så fick jag en kylebil att köra med. Och det här är första turen till Beauvaise, som ligger Norr om Paris. Och det var till Findusfabriken där. Jag kunde ingen Franska alls. Så när de franska damerna kom till kontoret på måndagen stod jag där och väntade, och dom hälsade så artigt på mig genom att säga bonjour-monsieur, och jag som inte kunde ett enda ord franska trodde att det betyde bara god morgon, så efter ett tag så besvarade jag dem och sade detsamma. bonjour-monsieur! Men det skulle jag aldrig sagt, för då fick jag stora ögon. Så sedan höll jag tyst. Men så fick jag lossat frusen fisk från Bornholm där till slut. Jag kom där senare flera gånger.Sedan bar det iväg till Italien, och här blev det en bild från alperna.Jag kör förbi en liten by 1976


Det var inte mycket trafik på den tiden, ser det ut som.Det var inte motorväg överallt på den tiden i Frankrike.No comments: